Sova snart


Ska upp tidig imorn igen.. sånt är livet..
Angelina gick hem för en liten stund sen.. satt å snacka i flera timmar om allt möjligt.. förhållanden å giftermål å så..
Det blir alltid sånt snack med henne :) men det är kul.. även om man inte är på väg att gifta sig än, om ens någonsin (man vet ju aldrig) så är det alltid kul å sitta å prata om hur man skulle vilja att det skulle vara å prata om sitt drömbröllop. Jag vet faktiskt inte om jag kommer att gifta mig, inte för att jag inte vill utan jag vet  inte om det är någon som vill gifta sig med mig.. men det återstår väl att se :) kanske någon gång.. i framtiden...
Men drömma, det kan man göra hur mkt som helst. Det är gratis :)

Nu ska jag sätta mig å titta lite på TV, om jag får för min kära pojkvän.. haha..
Hörs imorn!
God natt!!

Bye,
T

Orka med rubrik.....


Nu så är jag mätt å belåten... har precis ätit. Korv stroganoff å ris fick det bli, fast med potatis för Markus del.. han är inte så förtjust i ris...
Gott var det iaf :)
Nu har jag bara disken å dammsugningen av köket kvar.. måste ta tag i det snart för ska få besök om ca 1 timme..
Angelina skulle komma förbi en stund å umgås med mig :)

Igår vart det en del städning, städade allt förutom köket för jag orkade helt enkelt inte :) bakade 2 smulpajer, en med blåbär å en med jordgubbar.. vart mumsigt!
Å sen gjorde jag även dajm-godisar.. det vart väl helt okej, men smakade iofs inte dajm :P hehe
Sen kom Mandy på kvällen för hon skulle sova över för hon hade intervju här i vbg på morgonen.. Så jag färgade hennes hår å så gjorde vi alla (jag, Mandy å Markus) en ansiktsmask :D haha..
Sen kollade vi på filmen Forgetting Sarah Marshall.. den var helt okej men shit vad mkt S-E-X det var med i filmen... men den var som sagt helt okej.. den hade sina scener som man skrattade åt..

Här kommer några bilder från igår


Mina fina pajer


Hahaha, Retards! :D

Sen måste jag bara lägga upp ett kort på min älskling när vi var i Finland för ett par veckor sedan.. så fin <3


Vi var å fiska...

Sen bjuder jag på ett kort på min nya stil som jag upptäckte i Finland :


Haha, Tanjas nya Stil!

PEACE AND LOVE!
Bye,
T

Jobbigt men,


Får bara intala mig att allting kommer att ordna sig på nåt sätt.. brukar göra det  för det mesta så dumt att oroa sig i onödan.. men det är sån jag är.. väldigt dramatisk å förväntar mig jämt det värsta..
Men det kommer att ordna sig.

Nu har jag precis fått ner de nya avsnitten av desperate housewives.. orkar inte vänta å titta på ett avsnitt i veckan bara :) men orkar inte börja idag utan ska nog se ett imorn kväll.

Ska snart gå å duscha, Markus sitter å leker med sin nya xbox 360... killar.. heheh

Imorn blir det jobb igen. Å inte har jag pratat med chefen ännu. Jaja, får väl ta det någon dag i framtiden då.

Natti natti!
Bye,
T


Fy fan

Va sur jag blir på Csi... avsnittet idag.. visst det är inte på riktigt å det visas överallt och det existerar men jag vill inte se :(
Avsnittet handlade om hundfajter och de visade hur hundar slåss med varandra... usch, jag tycker inte om att se sånt faktiskt.. vart helt tårögd och var tvungen att titta bort...
Hatar att se när djur plågas.

Sen så tittade jag på en dokumentär på svt1 som hette inte som min syster . Den var jätte bra, även den upprörde mig väldigt mkt. Handlar om en tjej som vägrade att bli bortgift som 13 åring som sin syster...
Vissa kommentarer från pappan gjorde mig så arg! Han sa till exempel att det är helt okej att ta livet av sin dotter om hon går emot familjen, han använde en liknelse : Om du har ett sjukt finger, så kapar du av den... alltså om du har en olydig dotter så tar du hennes liv. Och han använde ordet slakta för att vara exakt. Jag blir bara så förbannad å ledsen över att sånt här får existera! och visst straffas papporna om de dödar sina döttrar, de får 5-6 månader fängelse!! BARA, FY FAN säger jag! han sa att det är minimum straffet som man får och man går till fängelset med högburet huvud... Jag vet att hedersmord existerar men jag blir bara mer och mer förskräckt för varje gång jag hör nåt...
Men här måste man också komma ihåg att det är kulturen och sättet att tolka religionen som gör att de här människorna är så idiotiska. Det har alltid varit så och kommer att alltid vara så. Usch, jag är tydligen mer upprörd än jag trodde. Skulle kunna skriva massor om det men jag orkar inte... jag borde inte titta på såna här program... men dokumentären var jätte bra, titta på den. Den skulle komma som repris men när vet jag inte.. om ett par dar...

Orkar inte uppdatera mina sidor idag.. gör det imorn.. om jag orkar då... har planerat att jag ska hålla på å städa imorn :)
Morsan skulle komma förbi å hjälpa mig med ett par saker å syrran KANSKE skulle följa med :) hopefully :)
Sen så kanske Mandy kommer förbi en sväng om hon orkar...

Var förresten hos syrran förut å umgicks med Eya.. å syrran förstås :P
Tog ett jättebra kort på mig å Eya, lägger in bilden sen när syrran skickar den till mig... Älskar den lilla gullungen :D
Mosters lilla ängel <3
Nu är det dags att gå å duscha, sen blir det sängen för imorn ska jag jobba.......


Good night, sleep tight and don't let the bedbugs bite!!
Bye,
T

All by myself...


Yes, idag är jag för mig själv... Markus är hemma, å ska sova där ett par nätter... Känns konstigt och tomt nu när man vant sig vid att han är här. Men det är ju inte bra att vara tillsammans hela tiden heller, så det är lika bra att vänja sig :)
Men sakna får man ju göra :)

Idag var jag å jobba på dagiset.. tänkte prata med min chef men vågade inte.. vet inte riktigt vad jag ska säga :/
Eller jo på sätt å vis så vet jag... men det låter så "snålt", eller nåt... låter precis som om allt handlar om pengar... men på sätt å vis gör det det också... jag förlorar rätt så mkt på att ta vikariatet...
Ska prata med dem imorn så får jag se vad som händer... jag har ju arbetstider nu den här veckan å nästa, får väl ta å jobba de dagarna men sen vill jag fortsätta vara timvikarie bara... känner att dagis är inte riktigt min grej...

Nu ska jag ta å titta på CSI, nya säsongen börjar idag.. sen så ska jag fortsätta uppdatera mina sidor med lite nya bilder... :)

Höres!
Bye,
T

Födelsedag


Min honey å hans pappa fyller år idag, så nu är vi i vivalla å ska dricka kaffe å käka tårta snart...
Å imorn är det måndag igen :(
Orkar inte.. måste jobba.. ska försöka leta efter annat jobb för jag trivs liksom inte på jobbet helt.. det är nog inte min grej...
Tycker om barn, det är inte det... men vill nog inte jobba på dagis.. men måste det tills nåt annat bättre dyker upp..
Ska kolla med dem på Usö snart å se ifall det finns några öppningar nånstans..

Är väldigt dålig på att skriva blogg just nu.. har liksom inte orkat.. mkt pga att min dator för tillfället är på golvet bredvid min tv så att vi ska kunna titta på film... å anledningen till att den är där på golvet är att kabeln mellan daton å tv:n är för kort :)
Så jag orkar inte sitta på golvet å skriva...
Så jag passar på å skriva när jag inte är hemma :D

Ska gå å vara lite social nu.. får se när jag skriver nästa gång :)

Bye,
T

Hos Mandy

Äntligen börjar jag må bättre.. förhoppningsvis helt å hållet den här gången..
Först har man jätte ont i huvudet, sen börjar man må dåligt... usch.. nu vill jag vara frisk i flera månader framåt.. !!

Just nu så är jag hos mandy, vi håller på å bakar kokospaj, förhoppningsvis en god sådan :)
Kom hit rätt så sent, men det är för att Saara var hos mig innan å vi satt å spela buzz å käkade "makaronlåda", kunde inte äta så mkt för jag kände verkligen inte för det.. men tvingade i mig lite eftersom jag typ inte ätit någonting på 2 dar eftersom jag mått illa.
Imorn ska jag gå å jobba iaf.. ska försöka klara av det.. å sen är det ju helg så jag får vila upp mig.. not... redan imorn efter jobbet ska jag gå till en kompis som jag inte träffat på länge, Moa, å sen på kvällen ska jag å Markus på bio..om det finns biljetter..å sen på lördag ska jag träffa Angelina å gå på stan en stund å bara umgås.. har inte träffar henne på ett tag heller..
Sen på söndag fyller min honey år så det blir väl att gå till hans familj å fira där,, hans pappa fyller också år då...

Nu ska jag gå å ta en titt på pajen..
Bye,
T


Snart läggdags...

Har precis tittat på en film, My moms new boyfriend.. den var väl helt okej..
Fick skratta lite emellanåt :)
På fredag ska vi förmodligen gå på bio å se Mirrors.. tror jag att den hette iaf..
Går inte på bio så ofta så det ska bli mysigt :)

Snart ska jag gå å lägga mig, ska upp å jobba imorn. Markus sitter å spelar.. får nog lägga mig ensam ikväll :(
Men det gör inget, skönt att veta att han finns i närheten iaf. :)

God natt everyone!!
Bye,
T

Börjar bli bättre

Huvudvärken börjar lätta nu.. fast det bränns fortfarande liksom.. känns konstigt...
Det är nog min hjärna som kokar över av allt tänkande ;) haha.
Ska ta å äta lite nu, å sen om vi orkar så ska vi ta en promenad till vivalla till min nya familj haha :P
Min nya syster Mandy ;) hihi
Får väl se hur det blir, men nu är det dags att äta iaf.

Bye,
T

Aj

Har så himla ont i huvudet :(
Var tvungen att sjukanmäla mig från båda jobben idag... vaknade imorse å det gjorde så himla ont i huvudet å brändes å allt möjligt :/ å så var jag helt kallsvettig på morgonen... nu har jag fortfarande ont å känner mig lite konstig i kroppen..
Hoppas att det går över till imorn, har inte råd att förlora mer pengar... :(

Bye,
T

Sent vart det..

 
..Med maten.. nu har vi precis ätit... å det vart väl sådär.. hade behövt lite mer salt å så.. men imorn är den nog mkt bättre. Brukar ju vara så..
Nu ska vi börja titta på film, ingen film som jag föredrar dock :( The dark knight.. jag är inte så intresserad men jag ska titta ändå.. om jag inte somnar :)
Imorn har jag en lång dag framför mig... hoppas jag slipper huvudvärken iaf. Idag har det varit rätt så lugnt på den fronten, hade ont i huvudet på dagiset men jag tror nog att jag tog alvedonen i rätt tid.. :)
Japp, nu film.. sen sova.

Bye,
T

Nu får det vara nog..

...för idag...
Har städat nästan hela lägenheten, typ bara sovrummet kvar men det tänkte jag ta imorn eller på onsdag.. jobbar ju hela dan imorn...
Men annars så är det faktiskt helt okej hemma hos mig nu :)
Har satt på tvättmaskinen också och förhoppningsvis hinner jag med en maskin till innan det blir för sent.
Nu är det dags att åka till affären å sen ska jag laga mat.. en helt normal finsk maträtt.. köttfärssoppa.. så gott å så enkelt :P
Fast den är godare dagen efter när den har fått stå ett tag.. men det är ändå gott..

Ska dra nu.
Bye,
T


Städning på G

Ja, faktiskt så håller jag på å städar... å nej, världen har inte gått under.. ännu iaf ;) haha.
Jag har påbörjat städningen å ska snart fortsätta, tänkte bara sitta här en liten snabbis å berätta för hela världen att jag troligen fått fnatt.. för det är inte så likt mig att börja städa direkt när man kommer hem från jobbet.. :)
Sen ska jag tvätta lite grann också... har så mkt lakan å grejer som behöver tvättas.
Så nu har jag börjat med köket å har typ bara dammsugning kvar där.... :D

Det vart ingen inskolning på jobbet idag.. de dök aldrig upp :/ Det blir lite tajt om tid eftersom det ändå ska göras på en vecka.. när det i vanliga fall är 2 veckor... hmm.. får väl se hur det går... om de kommer imorn eller inte.

Nu ska jag gå å städa, hoppas att mitt intresse för städningen håller i sig så jag orkar med hela lägenheten ;P

Bye,
T


God morgon, Hyvää huomenta!!


Ja, snart är det dags att gå å jobba.. jobbade på usö igår kväll också.. å imorn blir det först dagis å sen direkt därifrån till Usö.. lite jobbigt men måste tjäna lite pengar... sånt är livet.
Var å skjutsa mamma å hennes man till stan precis, de skulle åka en sån här dagtur till sthlm idag.. sen ska jag hämta de därifrån på kvällen också.
Usch, jag vet inte varifrån jag ska kunna fixa tid till å träffa alla vänner å min familj å hinna städa å greja hemma.. jag fattar inte hur alla människor klarar av att jobba, ta hand om hemmet å ändå har ork å tid till sina nära å kära...
Men man blir väl van efter ett tag, när man kommer in i arbetet å får en slags rytm i kroppen antar jag..
Jag har ju bara precis börjat jobba... får väl se om en månad hur det känns.
Men jag känner mig så himla lat... vill jätte gärna träffa kompisar å så men vill helst att de kommer till mig.. egoistiskt av mig.. eller iofs lathet kallas det.
Men jag får väl bara bli bättre på det, som på så många andra saker som jag måste bättra mig på.
USCH säger jag bara. :)

Jag skulle egentligen ha sovit själv inatt, eftersom jag jobbar så mkt å så så tänkte jag att det skulle bli så tråkigt för Markus så jag sa att han fick sova hemma... men tror ni att det vart så? nej, det vart det inte :)
Skulle egentligen hem efter jobbet igår för jag tänkte att jag skulle lägga mig tidigt, men sen när jag hade slutat så åkte jag till Vivalla en liten sväng istället.. en sväng på 2 timmar... sen åkte vi till Mandys pojkväns pizzeria å titta på när de målade å sen istället för att skjutsa hem Markus ville jag att han skulle komma å sova bredvid mig istället... blir så tomt annars :(
Han är för underbar :) gulligare kille får man leta efter, seriöst! :)

Nu ska jag ge Morris mat, göra mig i ordning å sen gå å jobba.
Have a nice day everybody!

Bye,
T

Så slö...


Usch va slö jag har varit idag :/ riktigt otrevligt..
Ont i huvudet å trött.. vet inte vad det beror på men antagligen att jag har sovit för lite.. naturligtvs :P
Sitter just nu hos Mandy, hon håller på å målar deras altan..
Ska snart hemåt, vill bara ligga på soffan å spela död..
Imorn så ska jag jobba på Usö, kväll som tur är.. sen så jobbar jag på dagiset hela veckan.. har även en kväll på usö på tisdag men vet inte riktigt om jag kan jobba där då.. slutar nämligen halv fyra på dagiset då å man börjar halv tre på usö.. men jag ska se ifall det går bra att jag kommer till fyra istället, å det tror jag ska gå... måste jobba lite dubbelt så där ibland å på helgerna när jag egentligen ska vara ledig för att man ska klara sig.. lite tungt men vad ska man göra när man bor själv..

Nej, nu ska jag ta å säga hejdå till Mandy å sen dra hem...

Bye,
T

På jobbet...


Har min 30 minuters rast just nu, sitter här å surfar å dricker en kopp kaffe.
Har precis haft vilostund för de små, de ligger fortfarande å sover.. höll på å somna själv...
2 ½ timma kvar, sen får jag gå hem å slappa... behöver inte jobba förrän på söndag... sen hela veckan.. kanske blir lite väl mkt med 2 jobb när man ändå jobbar 5 dagar i veckan... vi får väl se hur det går.

Filmen igår var riktigt rutten... en b-skräckis som jag misstänkte.. så kolla INTE på den! om ni inte absolut vill förstås :)
Den var så himla seg, å inte alls spännande å det hände inte så mkt... men det spelar ingen roll, har man trevligt sällskap så funkar allt :)

Efter jobbet ska jag gå förbi syrran å plocka med mig Mandy.. sen fortsätter vi därifrån till mig å därefter till vivalla...
Känner att jag försummat mina vänner å min familj, men det är lätt hänt så här i början av ett förhållande. Men nu ska jag ta å bättra mig.. för nu har vi ändå varit ihop ett litet tag iaf :) hehe..
Hoppas att ni förstår å förlåter mig!!!

Nu ska jag surfa vidare lite innan det är dags att gå å leka :)

Bye,
T

Moviedags


Ska titta på film snart... blir någon B-skräckis.. The Lodge heter den...
Igår kväll tittade vi på Wanted.. helt okej tycker jag.. :)

Formaterade aldrig om datorn.. det skulle ha tagit lite för lång tid... men Markus instellerade ett antivirus program till mig å tog bort alla virus från datorn... det fanns några stycken faktiskt.. :)
Så nu mår datorn lite bättre..
Fast det skulle behöva formateras också...

Nu ska jag sluta å umgås lite med min honey ;)

Bye,
T

Jobbat idag..


Var på dagiset idag.. Börjar mitt vikariat på måndag men jobbar 2 dagar den här veckan för de behöver personal..
Redan på min första dag, på måndag, ska jag ha en inskolning!! har aldrig gjort något sådant så jag är lite nervös.. men det är inte så jätte svårt, man måste bara ge typ all uppmärksamhet till det barnet.. och lite mer också :)
Har gått igenom inskolningen med min chef idag så det går nog bra... känns bara lite pirrigt :D
Å redan nu har jag fått börja med planeringar å så.. fick beställa nästa veckas mat å så imorn ska jag planera för nästa veckas sångstund.. hahah.. jag är inte så bra på sånt men det fixar jag ändå ;)

Annars så har det inte hänt så mkt, jag är tillbaka från Finland (tydligen) haha, å resan gick väl bra förutom att jag var så nervös inför att köra i helsingfors men annars gick det bra.

Snart ska jag hem till mamma med Markus för han sk fixa iordning min dator för den har fått virus! Behöver mammas dator så jag kan överföra mina grejer till den å sen så måste jag formatera om datorn...

Bye,
T

Nu ska vi åka :(


Till Toholampi...
Kommer att sakna pappa, som vanligt....
Men förhoppningsvis så kan jag åka hit snart igen.. trivs så otroligt bra här...
Markus åkte iväg med farsan å några av hans kompisar förut på en liten motorcykeltur... det blev en runda på ca 100km..
Tycker om att åka motorcykel men den här gången var det hans tur att åka :)

Nej, måste gå å packa klart grejerna.. sen åker vi...
Imorn åker vi med kvällsbåten tillbaka till Sverige.. hemma igen på tisdag.
Höres!

Bye,
T

Ingen fiskelycka :(


Nope, ingen fisk blev det igår.. men trevligt var det ändå.
Först när vi kom till ån så följde pappa med för vi skulle skjuta med hagelbössa... riktigt kul är det! tycker om att skjuta :D
Så vi sköt varsitt skott å sen gick jag å Markus till ekan å rodde iväg för att fiska lite...  det är så fridfullt där ute på ån så det är inte sant.. å fint väder hade vi också igår, solen sken men det var lite halvkallt.. men det gjorde inget.

Tidigare på dagen så var vi här hos pappa å sköt med luftgevär.. jag har nog aldrig varit lika träffsäker som jag var igår.. vi sköt på blad som hängde från träden å från iaf 5 meters avstånd å bladen är rätt små, å jag träffade varje gång ;) hehe

På kvällen kom min kusin å hennes kille å hälsa på å sen så gick jag å Markus å basta...
Bastu är verkligen ett måste för mig.. det är då oerhört avslappnande. Speciellt pappas bastu... :)

Idag ska vi åka tillbaka till Toholampi.. sen vet jag inte riktigt hur vi gör.. om vi åker till Vaasa kanske eller om vi stannar i Toholampi över natten å sen på måndag morgon börjar köra mot Helsinki.. Det återstår å se när vi är framme i Toholampi. Det är rätt så långt att köra imorn. Drygt 500 km...

Japp, sen är det även dags att köpa de sista grejerna med till Sverige också... Mandy ska ha sin "omenalimsa" :D
Sen ska jag köpa lite godis härifrån som man inte kan köpa i Sverige eller på båten..

Bye,
T

Hos Pappa


Är äntligen här..
Han vart riktigt överraskad när jag bara klampade in här å sa "goddag" :)
Han vart nästan mållös faktiskt, men glatt överraskad :) Älskar överraskningar.. det är det bästa som finns.. om de är bra det vill säga :)
Sen så åkte vi å överraska min kusin som var å jobba... hon kunde inte riktigt smälta att det var jag å hon vart nästan "sur" för att jag inte hade berättat att jag skulle komma :D riktigt bra överraskning tyckte hon att det var... bra, då har man lyckats iaf :)

Igår var jag å Markus hemma hos min kusin å förfesta lite.. vi skulle ut på kvällen.. jag var nästan full när vi kom dit å jag hade bara druckit typ 2 öl å en "lonkero" :/ fattar inte att jag inte tål så mkt :)
Sen så körde vi nåt ölspel fast med kortlek å jag var tvungen att sluta för att jag vart bara fullare... usch..
Så sen när det var dags att gå ut så drack jag inget mer på hela kvällen.. ingenting ute förutom ett glas vatten.. :)
Sen så gick vi till pizzerian å käka lite för Markus vart hungrig.. å jag med för den delen :)
Sov över hos min kusin å farsan kom å väckte oss vid tio.. Stackars Markus :) haha.. jag klarar av lite sömn men han måste sova minst 12 timmar.. :) men det går...

Idag ska vi gå å fiska.. jag å Markus iaf.. vi ska ro ut med båten å sitta där å fiska.
Sen så om det inte regnar så ska vi ta en tur med motorcykeln.. jag ska inte köra utan farsan ;) sen får vi se vad vi hittar på ikväll.. förmodligen bastun igen :) det är så skönt!!

Skriver kanske senare sen igen.
Miss you all overthere!!

Bye,
T

En liten snabbis

Skriver en liten snabbis nu bara.
Vi är i Finland hos min moster ( Markus, Maritzas å kims morbror) haha, lät lite knäppt :)
Vi ska precis åka härifrån till Kokkola till Maritzas lägenhet.. sen sover vi över där å imorn eftermiddag åker vi sen till Toholampi.
Själva resan gick bra, det var lite väl långt att köra från åbo å hit på natten för jag sov kanske bara 3 timmar på båten å natten innan hade jag bara sovit knappt en timme... Men det gick.. :)
Å nu ska vi bara köra i drygt en timme å sen är vi framme.
Känns lite tråkigt att åka iväg redan nu för jag har saknat mina kusiner å moster.. men vi har ju så lite tid på oss så man kan inte stanna så länge på varje ställe.
Imorn skulle nog Nina, Salah å Eya komma förbi innan de fortsätter resan hit.. hoppas att vi träffas för saknar dem så mkt!

Nu måste jag sticka, de vet nog inte ens vart jag är :) smög upp utan att någon såg.. hahah, va hemlig jag är ;)

Miss you all back home!
See you soon.

Bye,
T

RSS 2.0