Då var den nästan klar...

Gungan alltså.. Målade brädorna till den idag.. men man måste måla dem en gång till innan man kan fäst dem på själva gungan... Men det blir nog skitsnyggt! :) ingen som har en likadan :P heheh..
Alla har en som antingen är röd eller annat tråkigt.. den här är svart :D eller brädorna på den iaf.. resten är metallic grönt.. låter skumt kanske men det kommer att se bra ut.. å så har jag målat hela skiten själv :P hahah

Snart så åker jag iväg till Toholampi.. antingen kommer jag tillbaka imorn, vilket inte är så troligt, eller så kommer jag på söndag kväll.. vilket är mer troligt :) min kusin kunde inte komma förrän på onsdag för hon hade något som hon var tvungen att göra då.. men det gör inget.. jag är ju här ett tag till :) tur att jag bokade om resan med en vecka och inte bara några dagar.. :)

Nu ska jag fixa det sista å sen sticker jag iväg...

Bye!
T

Hem senare än tänkt..

Jag skulle ha åkt hem på söndag men så fick jag reda på att min kusin skulle komma hit på måndag så det känns så onödigt att åka en dag innan hon kommer.. har inte träffat henne nu på ett år å jag vill verkligen träffa henne..
Sen så är ju inte hon den enda anledningen till varför jag stannar en vecka längre ;)
Knäppt att sånt här kan hända.. trodde verkligen inte det..

Imorgon ska jag åka tillbaka till byn där mormor å morfar bor.. ska väl hälsa på dem igen men jag åker för att träffa en person.. han ska hämta mig härifrån imorn kväll... lite nervös är jag faktiskt eftersom jag är så himla blyg.. haha.. men det går nog över rätt så snabbt.. hoppas jag iaf..

Så den 9 juni åker jag härifrån med dagbåt, så jag är hemma någon gång på kvällen... det fanns absolut inga platser kvar på kvällsbåtarna.. jätte konstigt... alla åker precis nu :(

Nu ska jag gå ut å fortsätta måla på den där gungan.. fast det blåser jätte mkt men men.. orkar inte fortsätta med städningen så jag får hitta på något annat :) har redan dammsugit å det är bara fönstrena kvar å så måste jag tvätta golven också...

Bye!
T

Måla, måla, måla...

Nu har jag inte skrivit på några dagar.. har varit hos mormor å morfar å de har ingen dator å så har jag faktiskt inte riktigt känt för att skriva heller... det finns några lite halv komplicerade saker som jag inte riktigt vill gå in på å då vet jag inte riktigt vad jag ska skriva om.. eftersom det är de sakerna som fyller mina tankar just nu :)

Jag har precis varit ute å börjat måla pappas guna.. den såg inte så pigg ut så vi tänkte piffa upp den lite :)
Höll på med den i en timme å vart nästan klar.. var tvungen att avbryta för det började blåsa jätte mkt å det vart jätte kallt.. å så ska jag börja laga mat nu också så jag fortsätter sen lite senare.. det är inte så mkt kvar nu...

Sen imorn så ska jag nog ta å tvätta alla fönster här.. tycker verkligen INTE om att tvätta fönster men kan inte riktigt säga nej till pappa, man får väl offra sig ibland :)

Dags för matlagningen nu.

Bye!
T



Så kan det gå

Fick ett samtal igår från Maritza, hon frågade om jag mått dåligt.. sen så berättade hon att hon hade spytt hela onsdagen och mått jätte dåligt..
Vi kom på att det måste varit nåt vi åt på bussen för att hennes son fick också diarréer när vi väntade i hamnen... å det enda som vi allihopa åt av det var vindruvor.. jag åt inte så mkt men både maritza å hennes son åt ganska mkt..
Det måste varit det som vi har mått dåligt av....

Igår kom jag hit hem till pappa, det är så trevligt :) känner mig jämt så hemma här... vi gjorde inte så mkt igår.. pappa hade ett möte så jag åkte hem till min kusin under tiden.
Sen på kvällen tittade vi på eurovision semifinalen.. inte för att pappa var så intresserad men han tittade ändå :) å vi kommenterade för fullt varenda bidrag :D

Idag har jag inte gjort mer än att bråka med pappas tv.. han har varit så lat att sen han köpte tv:n så har han inte orkat lägga kanalerna på deras rätta plats å så har han inte ändrat tiden.. den gick enligt tyskland.. hmm.. så jag tog tag i saken å nu så är det fixat :) det enda som är kvar nu är att koppla in videon.. men det kan väl inte vara så svårt :P

Imorgon åker jag å hälsar på mormor å morfar.. skulle träffa min kusin där också för han gör lumpen nu så jag hann inte träffa honom nu när jag var hos moster.. så han åker hem till mormor endast för min skull :D hehe..
Sen ska jag träffa kompisar där också.. så det ska bli trevligt.. jag åker nog över dan bara.. kanske att jag sover över.. har inte bestämt mig ännu..

Nu är det dags att börja diska lite å sen om en stund ska jag förbereda maten..

Bye!
T

Hem till pappa

Idag åker jag hem till pappa.. när jag sa det till moster igår att jag åker idag så vart hon lite sur.. jag såg det på henne.. men vad ska jag göra, jag vill hellre vara hemma hos pappa. Visst kunde jag väl ha stannat en dag till men jag är rätt så trött på att sitta för mig själv när moster å hennes man sitter vid nätet å spelar poker hela tiden... ja, eller så gott som hela tiden.. titta på tv kan jag göra hemma hos pappa också.
Så om ett par timmar åker jag till pappa iaf.

Jag borde nog aldrig ha bastat igår... eftersom jag inte ätit nåt på hela dagen så höll jag på å svimma flera ggr i duschen.. riktigt otäckt.. var tvungen att sätta mig ner hela tiden... sen efter bastun tvingade jag i mig lite mat även om jag mådde illa.. var tvungen att äta nåt.

Nu ska jag fixa mig i ordning å så.

Bye!
T

Mått jätte dåligt idag :S

Förstår inte varför..  Måste ha ätit nåt dåligt igår eller nåt.. idag efter frukost började jag må jätte illa och började frysa jätte mkt.. så jag har typ bara legat i sängen å sovit hela dagen.. så fort jag drack vatten så började jag må illa... tror att jag fick någon matförgiftning eller  nåt... åt dryckyoughurt igår som legat varmt :S tror det var det...
Mår lite bättre nu, har iofs ont i huvudet men kunde få i mig lite vatten iaf...

Nu ska jag gå å basta.. hoppas att det hjälper :D
Sen kanske jag ska äta något, har som sagt inte ätit mer än 2 smörgåsar imorse...
Imorn blir det nog att åka till pappa.. har inte riktigt bestämt mig men jag tror det.. även om jag trivs här å så så kan det faktiskt bli lite långtråkigt...

höres!

Bye!
T

Hos Moster

Nu är jag i Finland hos moster.. fick lite tid för mig själv nu efter en rätt så hektiskt eftermiddag.. hon har 2 småbarn, min guddotter som fyller 3 år idag och så lillkillen som är 1 år och 4 eller 5 månader..
Har suttit å tittat på barnprogram nu å jag kände att jag behövde lufta huvudet lite annars skulle jag somna..

Resan hit gick väl bra.. kompisen son var lite otålig under resan så det vart lite mkt så men i det stora hela så gick det rätt så bra ändå.
Även om vi inte gjorde så mkt så kom vi i säng väldigt sent så jag var jätte trött sen på morgonen.. sov nästan under hela tågresan.. fick byta tåg 2 ggr så det vart rätt så avbruten sömn.. :)

Ska ta å stanna här till torsdag, tror jag iaf.. sen ska jag till pappa.. I helgen ska jag nog åka å hälsa på hos mormor å morfar så har jag hela nästa vecka att spendera med pappa.. sen är det dags att åka hem igen..

Ska gå nu å ta en kopp kaffe så man vaknar till... å vara social of course :D

Bye!
T

Nu är det snart dags...

...att åka iväg... har typ packat klart nu, några småsaker kvar nu bara.
Skulle inte ha så mkt grejer med mig, men ändå har jag lyckats packa lite för mkt grejer.. jaja, får försöka trycka ner allting ändå :)

Känns lite konstig att åka faktiskt, brukar alltid planera vad jag ska ha med mig å så i god tid men nu har jag liksom inte orkat ta tag i saken..
Väldigt nervös över att syrran ska föda under tiden jag är borta.. visst, jag kan inte gå dit på en gång när hon har fött ändå men jag vill ändå se lilla bebisen så fort jag kan.. vill inte vänta i en vecka eller så.... den lilla bebisen är så efterlängtad!! <3 
Tror att det blir en kille men man vet ju aldrig.. vilket det än blir så blir jag jätte glad, men innerst inne så skulle det vara trevligt med en liten tjej :D

okej, dags att stänga av datorn å fixa det sista.. jag blir hämtad om en halvtimme...

Bye bye Sweden!! see you in 2 weeks..

Bye!
T

Så stressad!!

Det riktigt vänder sig i magen.. ska åka till Finland idag å vara borta i 2 veckor å jag har inte packat! haha, trög jag är...
Skulle göra det igår men sen fick jag besök av Angelina å vi satt å snacka ett par timmar, sen kom syrran över en stund och när hon sen gick så började jag titta på parlamentet.. orkade med bara 2½ program, sen somnade jag på soffan.. så jag hann aldrig packa igår....
Anledningen att jag inte packat innan heller är att jag jobbade 2 nätter, var ledig i fredags men hjälpte Ali att flytta å sen jobbade jag lördag å söndag... 
Nu är man helt slut å måste packa och jag ska åka om 4 timmar! hahaah.. men jag hinner.. jag är en tidsoptimist :D

Så nu ska jag ta å börja packa.. sen måste jag diska lite grann så jag inte lämnar något som kan börja gro å växa under tiden jag är borta ;) hmm.. måste gå ut med soporna också :D 

Bye!

Oj oj oj

Vilken jobbig natt det varit.. Är helt slut å har jääättte ont i ryggen..
Patienterna har larmat hela natten.. när en börjar så bestämmer sig tre till att det är dags att säga/vilja något.
Har precis blivit klar med kontrollerna å så har jag gjort i ordning pålägg till frukosten.. det är nattpersonalens uppgift..
Nu väntar jag bara på att dagpersonalen ska komma så att jag får åka hem å sova.. jag hoppas bara att jag får sova lite bättre idag.. igår vart det en massa störningar från lite olika håll.. telefonen å katten bla :)

Idag ska jag hjälpa Ali å flytta sina grejer till lägenheten.. när jag vaknat.. sen måste jag gå till stan för att växla pengar å handla en present till min guddotter som fyller år på tisdag... enda dagen som jag hinner med det eftersom jag jobbar hela helgen.

Dags att börja förbereda mig för hemgång.. mentalt iaf.. :D
God morgon till er,
God natt för mig! :)

Bye!
T

På Jobbet

Nu så har man nästan klarat av hela natten.. 2 timmar kvar tills man får gå hem å lägga sig..
Jag förstår inte hur sängen kan vara så himla skön :)
Det är så jobbigt på nätterna, man har inte så jätte mkt att göra så varje ringning känns jätte jobbig..
Fast inatt så har jag nästan tappat tålamodet med en patient.. han har ringt konstant hela natten.. å han vill inget speciellt.. helt förvirrad å fattar inte att han ska sova på natten :)

Så nu är det bara några få uppgifter kvar för den här morgonen så tills dess kan jag bara sitta å slappna av. Vi ska ta en massa kontroller som blodtryck, puls, temp och syresättningen i blodet (saturation).. faktiskt jätte tråkigt men måste göras...

Jag hoppas att jag lyckas sova länge idag.. brukar inte kunna göra det även om jag jobbat natt.. ska träffa en kompis sen men det får bli sen när jag sovit ut ordentligt...

Dags att sluta nu, känner att min hjärna fungerar inte alls för tillfället.. då kan det komma ut en massa bullshit å det är ändå inte intressant för fem öre.. men hoppas att alla sovit gott!!
Jag ska sova gott.. sen.. hoppas jag :)

Bye!
T

Seg dag

Idag har jag inte gjort så mkt..
Vaknade upp vid åtta för att gå å hämta ut Alis nycklar till hans lägenhet, sen kom jag tillbaka hem för att sova :)
När jag gick upp sen så gick jag till hans lägenhet med lite grejer (så mkt som jag orkade bära) och torkade ur skåpen lite grann..
Tog en sväng till syrran men hon var helt slut så jag bestämde mig för att besöket inte skulle bli så långvarigt.

Lagade mat, kyckling i gräddsås smaksatt med vitlök och pasta.. vart väl så där.. jag vet inte om jag hade så stor matlust egentligen.. är hungrig men känner mig inte riktigt sugen på mat nuförtiden..
Tog en liten tupplur för jag ska jobba natt.. tycker egentligen inte om att jobba natt, det är mkt lugnare iofs men det är mkt svårare att hålla sig vaken och man blir bara jätte slö... usch.. ska jobba imorn natt med.. 

Nu är Finlands resan bokad å betald, resan dit iaf.. har inte betalat resan hem ännu men har bokat den iaf. 
Maritza å hennes son ska följa med ända till Åbo, därifrån fortsätter de till hennes släktingar och jag ska sätta mig på ett tåg till Vasa. 

Dags att ta en dusch så man piggnar till lite. 

Bye!

Så trööött

Usch, vaknade för en halvtimme sedan.. inte kul alls..
Brukar inte sova så här länge men jag var vaken rätt så sent inatt..
Var hemma hos min kompis igår kväll och vi satt framför datorn på youtube hela kvällen å skrattade ihjäl oss åt några finska komiker..
Sen när jag kom hem vid ett tiden så kunde jag inte sova så jag satte mig framför min dator och började titta på parlamentet.. hahah alltså det programmet är ju bara bättre än bäst :D
Satt här för mig själv å asgarva :P
Så jag tror att jag kom i säng runt tre eller fyra.. så inte så konstigt att jag vaknade så här sent..

Imorgon natt å natten efter det så ska jag jobba på sjukhuset.. sen är jag ledig fredagen och sedan jobbar jag lördag kväll å söndag dag.. hinner inte ha så mkt ledigt nu innan jag åker till Finland men det gör inget.. får packa sen på söndag när jag kommer hem från jobbet.

Verkligen synd att jag varit sjuk nu för jag har inte kunnat träna.. känns väldigt jobbigt eftersom jag kommer att vara borta i 2 veckor å då kommer inte jag att kunna träna heller... inte för att jag har tränat överdrivet mkt annars heller men skulle varit skönt att göra något innan man åker..  Kanske går å simmar på fredag åtminstonde :D

Dags att gå å ta hand om den där disken som jag skulle ha diskat igår ;) haha

Bye!
T

Latmask

Fy på mig.. Idag har jag inte gjort någonting...
Eller... var iofs hemma hos syrran en sväng under dagen och sen hämtade jag ut en glashylla till kylskåpet som jag skulle fått redan för ett år sedan när jag flyttade in i lägenheten... men förutom det har jag inte gjort något...
Har bara suttit framför datorn och tittat på episod efter episod av desperate housewives... and now I'm longing for some more.. aja, får väl ha lite tålamod...

Den här veckan jobbar jag rätt mkt, 2 nätter 1 kväll och 1 dag.. mkt jämfört med förra veckan.. då vart det bara 1 kväll eftersom jag vart sjuk... sen på måndag åker jag till Finland.. skönt!

Har funderat på att köpa en Eu-moppe :) haha... då kan jag åtminstonde ta mig runt lite snabbare än med en cykel.. jag är lat, I know :D men jag är inte riktigt säker.. det är mycket pengar det handlar om ändå... och jag kan bara använda den under ett par månader... men jag får väl fundera på det ett tag till.. har ändå inga pengar att köpa den för denna månad så...

Nu ska jag gå å ta itu med disken som har väntat på mig tillräckligt länge nu... och mina stackars blommor behöver vatten också....

Bye!
T

Stadsparken

Var en sväng till stadsparken idag med min kompis och hennes son (min gudson) och lekte och hade det allmänt trevligt i det fina vädret.
Han var väldigt trött och grinig så vi kunde inte stanna så länge, vilket var synd för han kommer inte ut så där så jätte ofta...
Åkte till stan en sväng å fika lite å så.. han vart ännu värre så jag skjutsade hem dem till hennes föräldrar och åkte själv å handla mat..
Precis käkat klart nu, tacos.. mm så gott :) men inte om man äter det ofta dock..

Dags att titta på American Idol.. många avsnitt att titta på nu för man hinner inte titta så ofta.. vissa är ju grymt bra. Speciellt David Cook, när han sjöng Billie Jean så vart jag kär! vilken röst! och sen Michael Johns, han är min favorit också men han åkte tyvärr ut :( hoppas att jag inte förstör för någon nu som följer det varje vecka på tv  :S
Inte min mening... men jag är så ledsen över att han inte är med längre..
Fan, nu låter jag som värsta idol-fanset.. sitter här för mig själv å bölar för att någon åker ut.. hahahah.. never :D
Tyckte bara att det var synd :)

Höres!

Bye
T

Skönt var väl det...

Slapp jobba igår.. hade nog inte klarat av det faktiskt.. En timme innan jag skulle varit på jobbet så ringer min chef till mig och säger att hon hittat någon som kunde ställa upp och jobba istället för mig.. jag vart såååå glad! Är skyldig min arbetskamrat en STOR tjänst.. Imorse ringa jag sjukhuset också och sa att jag inte kunde jobba inatt..tror jag behöver friskna till lite mer innan jag ska jobba..

Nu är det en vecka kvar tills jag ska åka till Finland.. ska vara borta i 2 veckor.. ska bli så skönt!
Det enda negativa är att jag måste hålla på å åka till en massa olika ställen om jag vill träffa alla som jag har planerat att träffa.. det försvinner bara en massa tid å pengar på det eviga resandet..
Men jag har iaf tänkt lite mer realistiskt nu.. Man hinner faktiskt inte träffa ALLA som man känner så då har jag gått ner från 5 olika städer till 3... :D
Men mest av allt vill jag träffa pappa.. det är det viktigaste :)

Nu är det inte långt kvar tills jag blir moster!! *Längtar*
Jag kommer att skämma bort henne/honom så mycket jag bara kan och har råd med ;)
Jag får bara hoppas att syrran lyckas knipa igen benen tills jag kommer tillbaka från Finland :D

Dags att göra nåt vettigt.

Bye!
T

Tar tillbaka min önskan...

Önskade en dum grej ett tag sen.. har varit lite halv förkyld i ett par veckor, varken frisk eller sjuk... så jag önskade att förkylningen skulle bryta ut ordentligt så att jag kunde bli frisk.. Be careful with what you wish for!! haha, nu är man överdrivet förkyld istället.. haha, får skylla mig själv.. jag kunde ju ha önskat att det bara försvann, inte att det skulle bli värre.. lagom smart man är..

Vaknade inatt av att jag hade fått feber, 38,0 faktiskt... gick upp och tog 2 alvedon och gick å lade mig igen.. när jag vaknade på morgonen så var febern borta.. skönt det iallafall..
Är så extremt täppt i näsan att nässpray inte fungerar.. vet inte om det fungerar annars heller men iaf.. testade något som jag kommer ihåg att föräldrarna gjorde när jag var liten.. kokade upp vatten i en kastrull och tog en handduk över huvudet och andades in den där kokheta vattenångan... hjälpte lite men nu är jag lika täppt igen :(

Dags att sluta tycka synd om sig själv nu.. mina 10 minuter per dag har redan passerat.. haha
Ikväll jobbar jag.. känner absolut inte för det men orkar inte ringa runt till folk för att se om de kan ta mitt pass... lat som jag är..

Bye!
T


Attans vad jobbigt det är....

Att vara förkyld...
Känns som att huvudet håller på att explodera och sprida ut all snor..
Fy va äckligt.. ¨
Sitter här och funderar ifall man ska orka ta en dusch.. iofs så skulle det nog vara en rätt så bra idé men det är ju så himla jobbigt.. haha
Tur att man är ledig idag och inte behöver jobba.. Men det måste jag däremot imorn och på söndag.. lust att ringa och sjukanmäla mig men då blir det inga pengar... jaja, sånt är livet...

I onsdags jobbade jag och mådde inte så bra.. men det gjorde inte så mkt, Mårten Andersson var och uppträdde så det var bara trevligt... :) tycker att han är rätt så okej faktiskt.. men det blir en hel del skämt om sex men sex säljer så...
Nästa onsdag jobbar jag inte, då kommer Magnus Betnér.. funderar på att gå dit och lyssna... om jag lyckas fixa sällskap :)

Dags att ta den där duschen ändå..

Bye

RSS 2.0