Kurator


Idag har jag en tid hos kuratorn inbokad.
Tänkte inte att jag skulle behöva men bvc sköterskan rekommenderade det pga min tidigare depression före graviditeten. Och även om jag inte känner av depressionen nu så tyckte hon att det var bättre att jag går hos kuratorn och pratar ändå. Visst har jag dagar då jag känner mig väldigt låg, men det har väl alla. Mer eller mindre. Men det kan kanske vara skönt att prata med någon, för det är klart att jag oroar mig en massa och tänker mycket på saker runt omkring mig. Kanske blir för mycket för mig sen i längden.

Men innan det så ska jag ta en sväng till hallsberg, har hittat en vinterjacka (begagnad) som jag ska testa och om den passar så ska jag köpa den. 250kr ville säljaren ha för den och det är verkligen inte mycket om den nu är bra.
Å exakt en sån som jag har letat efter så det kan inte bli bättre :) man måste ju vara ekonomisk, allt behöver inte vara nytt :) speciellt inte om man inte har råd men behöver saker och ting.

Nu ska jag göra mig i ordning för dagen, har varit vaken i ett par timmar men sitter fortfarande i morgonrock :)

7 timmar..


Olivia sov 7 timmar i sträck inatt! hon somnade igår runt 20.30 och vaknade inte för att äta förrän 03.45! gissa om jag var förvånad när jag vaknade :) därmed fick jag 5 timmar sammanhängande sömn. Inte illa :)
Tror att det var en kombination av övertrötthet och badandet igår kväll som gjorde att hon sov så länge.
Men jag hoppas att det snart blir så jämt, att hon vaknar bara 1 gång per natt för att äta. Men den tiden kommer väl med förr eller senare :)

Idag ska vi hem till Mandy och hälsa på på eftermiddagen. Annars har vi inget för oss.
Måste nog fortsätta städa här hemma lite, vart avbruten igår för vi skulle hem till mamma för hennes man fyllde år igår. Så Tack för fikat, det var jätte gott!! :)

Sen måste jag fortsätta att leta fram bilder på alla i våra familjer, har ju fått en gratis fotoalmanacka från ica foto och bestämde mig för att göra det till en "födelsedags"almanacka. Dvs jag ska lägga in bilder på våra familjer på de månaderna de fyller år. Blir lite roligare så :) men inte lätt att hitta bilder på alla då de är "ensamma" på kortet.

Och förresten, kan ni fatta att det redan är november på tisdag???

Bilder..


Några bilder på våran skatt.









ÄLSKAR DIG!

2 månader!



Lilltjejen är 2 månader idag. Älskade lilla hjärtat!


Ta alltid...


...ut lyckan i förskott!

Om det sedan inte blev som du tänkt,
Så har du iallafall varit glad fram tills dess.

:D

Haha



Vill ha!


Jag vill ha en systemkamera!
Våran digitalkamera är så rutten att man har inte ens lust att fota.. Vill ju göra det jämt nu ju...
Men det gäller väl att spara ihop lite pengar å köpa en om några månader... kanske på mellandagsrean :)
Så länge får jag väl utnyttja syrran å hennes kamera :D


Gnälligare än vanligt..


Idag har Olivia varit jätte gnällig och inte alls sovit som hon brukar...
Tror att det kan bero på att hon är förkyld... inte lätt när de är så små...
Men hoppas att det går över snart, det finns ju inte så mycket man kan göra.
Hon är ju pigg annars och äter som man ska.

Älsklingen stack precis iväg för å träna, första kvällen som jag är helt själv med henne.. fast det går ju bra, det är inte det :) men jag har blivit lite "bortskämd" eftersom älsklingen varit hemma med mig eftersom han är arbetslös.
Men det är bra att han kommer iväg å gör nåt annat också :)

Envis..


Vi har fått en väldigt envis tös... undrar vart det kommer ifrån ;)
Tycker att barn skulle födas med instinkten att är man trött så sover man...
Skulle vara så mycket skönare för dem, och oss :)
Men nej, gnuggar sig i ögonen och skriker lungorna av sig och orkar knappt hålla ögonen öppna men ändå vill inte sova... och sen när hon väl håller på å somnar så kommer hon på att hon ska skrika lite till, istället för att bara ge sig in i drömmarnas land... orkar knappt skrika heller för att hon är så trött... envis liten tös ja...
Men jag är envisare :) så nu sover hon... efter 20 minuter...

Och sen så har hon fått för sig att hon ska upp 6.20 prick varje morgon. Gött!

Så onödigt :)


Tycker att det är väldigt onödigt av Olivia att vakna före halv sju på morgonen och vilja gå upp, för att sen vilja gå å lägga sig igen efter en timme! :)
Kan inte hon sova lite längre så hon orkar vara vaken lite längre... :)
Jaja, nu är man ju vaken iaf, hade väl kunnat gå å lägga mig med henne men känner inte för det just nu... kanske tar å sover middag sen senare :)

Nu är älsklingen iväg på arbetsintervju.. hoppas det går bra!
Sen så är det ett jobb som inte riktigt är nåt som han egentligen vill jobba med (skulle inte jag heller vilja) men så som läget är nu så måste han nog ta det som finns... skulle vara bra att få lite extra inkomst nu när det är flera födelsedagar och jul framför oss. Annars blir det inga presenter och julklappar :(

Nu ska jag sluta babbla här.
Have a nice day!

Duktiga tjejen!


Olivia är så duktig på det här med att sova...
På kvällarna efter att jag ammat henne så lägger jag över henne i sin egen säng, där ligger hon och gör lite ljud och gnäller lite smått men sen somnar hon. Man brukar inte behöva gå in till henne nåt, någon enstaka gång har jag gått in och klappat henne lite på rumpan och sen har hon somnat. På dagarna brukar vi ligga bredvid henne och klappa henne på rumpan för att hon ska somna, men igår och idag så la vi bara henne i sängen och gick därifrån.. och hon somnade själv! Så duktig hon är :)
Men nåt som är ett problem det är att om vi går hem till någon så får hon ingen ro att somna och blir då övertrött och skrikig.. nåt som vi får försöka lösa då det inte går att gå hem till folk annars..
Väldigt jobbigt, men vet inte hur man ska lösa det... hon somnar inte i famnen heller... men vi får försöka komma på nåt...

Idag blir det babymassage igen, tror det här är sista gången eller så finns det en gång till kvar..
Sen är det bara att fortsätta med det hemma, har iofs tagit med massagen i kvällsrutinerna så varje kväll innan läggdags så får Olivia lite skön massage :)
Tänk om man kunde ha det så bra ;)

Trött


Ska alldeles strax gå å lägga mig, mina hjärtan sover båda två.
Olivia väckte oss vid 5 på morgonen och vägrade somna om. Så ingen av oss kunde somna om så det var bara att snällt gå upp. Sen så ville hon inte sova förrän kl9... tänkte sova en sväng där jag med men sen så fastnade jag och älsklingen på soffan, vi tittade på en japansk animé serie som handlar om vildhundar som heter Weed.
Nu är jag så trött så jag ser i kors men ville bara slänga iväg ett inlägg, hur tråkigt det nu må vara :)

Imorgon så har jag tid hos barnmorska för efterkontroll, allt ser nog bra ut, hoppas jag iaf.
Jag vill iaf få grönt ljus... till att börja småträna å så :)
Har ju gått ner mkt i vikt, alla graviditetskilon plus 6kg till, så det börjar bli dags att få kroppen lite fastare så inte allt börjar hänga :)

Sen så fyller Olivia 7 veckor imorn! stora tjejen :)

Måndag


Dagen började med att jag tog tag i hemmet lite grann. Dammade, dammsög, diskade och tvättade kläder.
Sedan har vi haft ganska mkt besök här hemma, vilket är alltid lika trevligt :)
Först kom mamma och hennes man, sen syrran och barnen och även hennes svägerska med barn var här.
Sen nu på kvällen kom älsklingens bror.

Var på bvc också under dagen. Olivia växer som det ska, lite för snabbt enligt mig bara :) Hon växer ur alla sina kläder så snabbt :) Nu väger hon 6330g och är 59cm lång.. Inte illa ;)

Sen så har jag börjat fundera på ifall jag ska börja jobba igen.... inte för att jag vill utan för att jag snart är så illa tvungen. Älsklingen är arbetslös och det ser väl inte så ljust ut för hans del.. och jag som har fast jobb har ju nåt att gå tillbaka till... Då får han föräldrapenning och jag lön... skulle vi klara oss bättre ekonomiskt, men jag vet inte om det är värt det.. vill ju inte börja jobba så här tidigt för Olivia behöver ju sin mamma hemma...
Jag känner mig så kluven om den saken, och ekonomin är ett ständigt problem. Än så länge har vi kunnat betala räkningar och ha mat på bordet men det har varit väldigt tajt, måste verkligen tänka på varenda krona och det är inte kul det heller. Och så påverkar det psyket också...
Men får väl se hur det går den här månaden ut iaf, så får jag ta ställning till alltihop nästa månad...


Tidigt?


När "brukar" barnen vända på sig från mage till rygg själva?
Olivia gjorde det 3 gånger under morgonen och hon är inte ens 7 veckor än... lite väl tidigt än tycker jag?
Hade för mig att de inte gör det förrän de är stadiga i nacken?
Hon är iofs redan väldigt stark i nacken då vi har henne mycket liggandes på mage på dagarna...
Men hon kan ännu inte hålla upp huvudet själv..
Men hon har ju varit väldigt tidig med allt annat så hon fortsätter väl vara tidig med allt.. kanske... :)

Igår kväll gjorde jag massage på henne själv här hemma och som hon njöt!
Hon babblade och skrattade och det känns så skönt att hon uppskattar det. Så babymassage rekommenderar jag starkt till alla! det är ett tillfälle också att knyta an med barnet och ha en mysig stund tillsammans.
Sen så är inte alla barn mottagliga för det kanske men det är värt att testa.

Nu ska jag äta lite frukost så man vaknar till.
Have a great saturday!

Babymassage


Igår var vi återigen på babymassage.
Jätte kul är det och Olivia tycker om det verkar det som, hon låg där och skrattade och njöt.. nästan så att hon hann tröttna lite där mot slutet men det gick bra ändå. Sen så när vi skulle hem så somnade hon i vagnen. Skulle mata henne när vi kom hem för mamma å mika skulle sitta barnvakt en stund så jag och älsklingen kunde åka å handla ifred men hon orkade inte äta, hon ville bara sova :) så massage verkar vara ett bra sätt för å få henne att sova :)
Köpte ett häfte där det står exakt hur man ska göra så nu ska vi försöka ge henne massage varje eftermiddag/kväll då hon är som skrikigast.. kanske hjälper, vem vet.

Så igår var första gången jag och älsklingen var iväg själva, var lite nervös över hur det skulle gå då eftermiddagarna inte brukar vara så bra.. men hon hade sovit hela tiden så det hade inte varit några problem :)
En rolig grej som "hände" i affären var att jag träffade gamla lärare från finska skolan och pratade med dem, sen sa jag "just ja, jag har ju min lilla tjej med mig här".. dem frågade vart ( markus var någon annanstans med kundvagnen) och då kom jag på att jag inte alls hade henne med mig, utan hon var ju hemma :)
Lite pinsamt vart det, hahah. Man är verkligen inte van vid att vara ifrån henne.

Nu sover tösen, och när hon vaknar så ska hon få äta lite och sen går vi hem till syrran för en kopp kaffe. Sen vet jag inte vad vi hittar på idag, återstår att se :)

P.s Tack mamma och mika för att ni ställde upp igår!!

Utveckling pågår...


Här går det framåt med en väldigt hög hastighet!
Tösen har börjat mer och mer lyfta på huvudet när hon ligger på mage (vilket hon gör flera gånger per dag) och igår så tog hon stöd av sina armar och lyfte upp hela överkroppen!
Kan inte riktigt fatta det, hon är ju fortfarande så "liten"... igår blev hon 6 veckor :)
Fast liten till storleken är hon ju inte, använder stl 62 i kläder som är till bebisar som är 2-4 månader :)
Men hon har ju varit tidig med leendet och "pratet" också så det skulle inte förvåna mig om hon är tidig med allt annat också.
Bara den här skrik-perioden tar slut så man kan börja njuta mer... på morgonen och på dagen är hon hur go´som helst men så fort det blir eftermiddag så börjar det.. vet inte om det kan vara nån typ av kolik kanske, men hon skriker ju inte på nätterna... men eftermiddag och tidig kväll...
Får hoppas att det går över snart...

Nu kom syrran på besök så jag avrundar här.
Ciao!

Gick bra...


Det gick bra igårkväll ändå...
Hon vaknade, jag ammade henne och la henne tillbaka i sin egen säng.. där låg hon å gjorde en massa ljud en stund men sen somnade hon... och vaknade inte förrän efter 5 timmar! så snacka om hon var övertrött...
Fattar inte varför hon inte får ro att sova på dagen...
Men det kanske bara är en period nu... hoppas på det iaf :)

Upp och ner...


Livet som småbarnsförälder är verkligen som en berg-och dalbana...
Som idag... Olivia har varit hur snäll och go som helst, skrattat och pratat och sovit. Men sen så fort det blev eftermiddag så vägrade hon sova och sen så har det varit skrik, skrik, skrik...
Ammade, det hjälpte inte. Gick ut på promenad, det hjälpte inte. Försökte bära runt på henne, det hjälpte inte...
Sen blev klockan så pass mycket att det var dags för pyjamas och matning men inte ens det hjälpte...
Till slut fick älsklingen henne att somna, utan att hon ätit så mycket, och nu efter en halvtimmas sömn håller hon på å vaknar igen...
Inte lätt alla gånger, och inte lätt att inte bli frustrerad... vet ju inte vad som är felet.. verkar inte som att hon har ont i magen heller... men hon är väl övertrött och då får hon svårt att komma till ro å somna...
Får väl se hur kvällen/natten utvecklar sig.. blir nog ingen lätt natt känns det som...

Höstpromenad


Igår var jag, Markus och Olivia ute på en promenad med min svåger och barnen.
Det var så fint och skönt väder.
Här är några bilder:














RSS 2.0